Kinderen van de voedselbank

HuRiaan Sem Meereboer over Kinderen van de voedselbank:

‘Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan. In Nederland leeft maar liefst 1 op de 9 kinderen onder de armoedegrens. 

Voor deze kinderen is er vaak geen geld voor nieuwe kleding of voor traktaties op hun verjaardag. Kinderen kunnen erg direct zijn tegen elkaar, als ze anderen niet uitnodigen op een feestje mogen ze zelf ook niet komen, en worden ze buitengesloten.  

Deze stichting helpt kinderen door het versturen van kleding- en verjaardagpakketten naar kinderen van ouders die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Een traktatie kunnen geven op school en daarnaast ook voldoende in het pakket om een verjaardag te kunnen geven met 9 vriendjes of vriendinnetjes, het kan een wereld van verschil maken in de ogen van een kind.  

Dit goede doel spreekt mij aan, aangezien een kind geen invloed uit kan oefenen op zijn of haar financiële situatie. Het is onnodig dat zaken die voor velen zo vanzelfsprekend lijken, zoals een nieuwe jas of een nieuwe raceauto, voor sommige kinderen zeldzaam zijn.  

Naast deze pakketten schenkt de stichting ook kaartjes voor leuke gezinsuitjes, zodat er naast materiële zaken ook bijgedragen wordt aan andere dierbare zaken: het maken van mooie herinneringen.  

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info