Mercy ships

HuRiaan Mirjam van Krieken over Mercy Ships:

‘Wij geloven dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn!” Daar draagt Mercy Ships aan bij. Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maken ze door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Mercy Ships geeft geloof, hoop en liefde door.

Sekouba kan weer met een stralende glimlach naar school
Het was een gewone ochtend toen Sekouba ontdekte dat er een klein bultje in zijn mond zat. Een bultje, niet groter dan een knoop. ‘Misschien gaat het vanzelf wel weg,’ zegt zijn moeder. Maar de bult groeit in alarmerend tempo door tot een tumor ter grootte van een tennisbal.
Het begint langzaamaan op te vallen dat Sekouba er anders uitziet. Naarmate de tumor groeit, beginnen mensen en kinderen hem al uit te lachen. Ze kijken hem minachtend na en wijzen anderen op zijn afwijkende uiterlijk. Sekouba begint zich alleen te voelen. Wordt elke dag verdrietig wakker en gaat niet meer naar school.
Sekouba’s moeder M’Mahawa gaat op zoek naar een manier om hulp voor hem te krijgen, maar ze kan geen hulp vinden en eigenlijk ook niet betalen.

Tot de dag dat ze hoort dat er een ziekenhuisschip naar hun land komt! Drie dagen lang reizen Sekouba en zijn moeder naar de plaats waar het ziekenhuisschip, Africa Mercy, is aangemeerd. Het schip geeft hem hoop, hoop op de vervulling van zijn grote wens: weer naar school kunnen!

Al snel wordt hij geholpen. De tumor in zijn wang wordt verwijderd, en hij heeft nog enkele weken afspraken op het schip om zijn herstel te waarborgen. De aanblik van Sekouba’s genezende gezicht, zonder bult en met een stralende glimlach, geeft zijn moeder eindeloze vreugde.

En Sekouba? Zijn wens is uitgekomen! Hij gaat weer naar school!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info