RedTribe

RedTribe is genomineerd door Chris.

“RedTribe is een van de meest bijzondere goede doelen die wij toen wij in Afrika woonden hebben gezien. Door een lange aanwezigheid in Loita, het gebied waar wij ook hebben gewoond, en investeringen in onder andere scholing en schoon water, maakt RedTribe echt het verschil voor de gemeenschap. De Maasai in Loita hebben het nu erg moeilijk door de gevolgen van COVID, voor mensen die hiervoor in veel gevallen al onder de armoedegrens leefden. Hierdoor kunnen ouders het zich nu niet veroorloven om hun kinderen naar school te laten gaan.”

Over RedTribe: https://redtribe.org/, https://www.youtube.com/watch?v=HNs_vEjYYEU
Covid update:
https://www.youtube.com/watch?v=x87nGXczZ_8

Waar is nu hulp bij nodig?

Hennie Marais, de oprichter van RedTribe:
“De economische gevolgen van COVID op ruraal Kenia zijn groot geweest en de meeste families in Loita hebben moeite met overleven. RedTribe heeft een grote impact gezien op scholing en ouders halen hun kinderen van hun basisschool om de eigen bijdrage te vermijden. Kinderen gaan terug naar schapen en geiten hoeden en water dragen.

RedTribe heeft gevonden dat de beste manier om kinderen weer terug naar school te krijgen, het subsidiëren van de scholing voor de korte termijn terwijl hun ouders economisch herstellen is. We hebben 85 families geïdentificeerd die nu hulp nodig hebben om hun kinderen naar school te kunnen sturen.”

Wat doet RedTribe?

RedTribe ondersteund een afgelegen Maasai gemeenschap in Kenia; een van de armste en meest onderontwikkelde gebieden van het land. Dit doen zij door in deze gemeenschap te investeren in onder andere onderwijs, mentoring, ethisch ondernemen en zorg, dit alles op een cultureel verantwoorde manier. RedTribe heeft een lange termijn visie; de oprichters hebben 7 jaar in het gebied gewoond en alle activiteiten worden door de gemeenschap zelf gedaan, met ondersteuning van experts. Door op de lange termijn te focussen, worden veranderingen verankerd in de gemeenschap en blijft infrastructuur die is gebouwd voor de gemeenschap goed onderhouden.

RedTribe investeert onder andere in de volgende zaken:

  • Zorg: RedTribe biedt basiszorg in het gebied, met locaties door het gebied waar men eenmaal per week terecht kan. Voor een groot deel van de bevolking is dit de enige toegang tot zorg.
  • Ethisch ondernemen: Door middel van het maken van sieraden hebben lokale vrouwen een bron van inkomsten, onafhankelijk van hun man. Hiermee wordt bijgedragen aan de positie van de vrouw. Deze sieraden worden in Europa verkocht: https://www.etsy.com/uk/shop/RedTribeBeadwork
  • Water: Ongeveer 3,500 mensen hebben toegang tot schoon water door het aanleggen van waterpijpen, waar vervuild water in het verleden een bron van ziektes bleek.
  • Onderwijs: veel kinderen in de gemeenschap hadden geen toegang tot scholing, waardoor een groot percentage niet naar school ging. RedTribe heeft een eigen school opgezet, waar ook de drie kinderen van de oprichters naartoe zijn gegaan. In deze school wordt les gegeven aan 230 kinderen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info