Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance Wens is genomineerd door Laurens

Dit jaar is mijn schoonvader Jack op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van uitgezaaide prostaatkanker. In de laatste periode van zijn leven heeft hij bewust afscheid genomen van alles en iedereen die hem dierbaar was.

Een van die dingen was zijn werk. Hij is geboren en getogen op een boerderij en hij heeft vervolgens altijd in de landbouw gewerkt als monteur voor werktuigen. Ook toen hij door zijn ziekte niet langer kon werken, was hij nog met regelmaat op ‘de zaak’ te vinden om zijn collega’s met raad en daad bij te staan.

Helaas verslechterde zijn toestand in de laatste weken zo erg, dat hij immobiel werd en daardoor niet meer thuis verzorgd kon worden. Zodoende werd hij vrij plotseling opgenomen in een hospice.

Hij wilde heel graag nog een keer naar de werkplaats. Nog een keer koffie drinken met zijn collega’s en ze gedag zeggen. Nog een keer een rondje langs de machines.

Gelukkig was dit mogelijk door Stichting Ambulance Wens! Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Deze stichting kan zijn fantastische werk doen vanwege donaties van particulieren en bedrijven en zijn daar volledig van afhankelijk.

Jack heeft een fantastische dag gehad, samen met zijn familie en collega’s. Nu Jack is overleden, blijft deze dag voor zijn naasten een mooie herinnering die kracht geeft in deze verdrietige tijd. Dit allemaal dankzij het mooie werk van Stichting Ambulance Wens

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info