HuRis Support SAP-HCM Jaarwissel 2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jaarwissel en impact op uw systeem
Hieronder de belangrijkste updates en nieuwe functionaliteit beschikbaar vanaf januari 2018.

  • Wettelijke minimumlonen
  • Loonheffingen tabellen
  • Private Aanvulling WW/WGA (PAWW): Extra regeling in infotype 0059 – Sociale Verzekeringen mogelijk
  • Loonkostenvoordelen (LKV): De huidige premiekortingen vervallen en worden vervangen door een systeem van Loonkostenvoordelen (LKV): infotype 0059 – Sociale Verzekeringen kan een vinkje zetten, zodat LKV doorgegeven wordt aan belastingdienst.
  • Lage-inkomens voordeel (LIV): Nieuwe rapportage van verloonde uren, ook voor jeugd LIV

Minimumloon en overwerk
Bij medewerkers met een minimumloon moet rekening gehouden worden met 8% vakantietoeslag bij overwerk. Mocht deze situatie voor u van toepassing zijn dan kunnen we een wijziging in uw payroll maken, zodat rekening gehouden wordt met de 8% opslag bij overwerk.

APG
APG faseert workstation uit en wordt per 01.01.2018 vervangen door een ‘veiliger’ encryptie via FTP. Een FTP-programma die je hiervoor kunt gebruiken is bijvoorbeeld WinSCP.

Jaarwissel updates
De HRSP / CLC* met betrekking tot de jaarwissel-wijzigingen wordt naar verwachting rond 18 december uitgeleverd. Ons advies is om de HR Support Packs in te spelen met versie, zoals in het overzicht onderaan. Uw systeem is dan weer helemaal up-to-date en klaar voor het nieuwe jaar.

Wilt u de update van uw systeem door ons laten verzorgen en/of begeleiden? Neem dan gerust contact op via support@huris.nl of +31 6 30 40 50 30.

HR Support Pack Level
Hiernaast vindt u een overzicht van de HR Support Pack levels per 1 januari 2018 per systeemversie. In de laatste kolom staat welke STACK level vereist is voor de laatste HRSP’s. Uw SAP basis consultant weet wat uw level is en of er geupdate moet worden.
Bij een STACK upgrade kan het zijn dat meerdere onderdelen van SAP geraakt worden en een uitgebreide test nodig is, neem dit a.u.b. mee in de planning.

 

*Een Country Legal Change (CLC) Package bevat land specifieke wettelijke wijzigingen per land. CLC’s stelt u in staat om alleen de wettelijke wijzigingen te implementeren en zo testinspanningen en risico’s te verminderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info