HuRis Support SAP-HCM

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Loonaangifte controle Belastingdienst
We hebben gemerkt dat de Belastingdienst, vooral in het begin van het jaar, strenge controles heeft uitgevoerd op de aangeleverde data. De controles hebben bij een aantal klanten geleid tot een correctie van, bijvoorbeeld, het SV-loon bij een aantal medewerkers. Alle bij ons bekende correcties zijn nu opgelost. Mocht u nog een correctieverplichting krijgen dan lossen we dat graag voor en met u op.

Uniform Pensioen Aangifte – UPA
De instellingen voor het gebruik van de UPA functionaliteit in SAP is nu afgerond. De allerlaatste wijzigingen zijn toegevoegd aan de HRSP van mei. Deed u mee aan de pilot van de UPA dan is alleen note 2442519 inspelen ook mogelijk, maar het inspelen van HRSP’s heeft de voorkeur.

Website en app voor storing en onderhoud loonaangifte portaal
Logius publiceert op https://www.logius.nl/ondersteuning/storingen/ wanneer er onderhoud gepleegd wordt en storingen zijn.
Mocht de loonaangifte niet verzonden worden en u krijgt een foutmelding dan kunt u deze site eerst controleren of er misschien een storing is.

Belangrijke notes
SAP heeft nog enkele belangrijke notes (updates) uitgegeven.
Deze notes zijn inmiddels beschikbaar in al uitgeleverde HRSP’s. We adviseren om deze via HRSP’s of alleen de notes in te spelen.

  • 2449877 – Aangifte LH: Check L1712: No Wage for SI Although Employee is Insured for SI and Wage LB/PH is not Zero: SV-loon mist in loonaangifte
  • 2416350 – Wage Return – Mass download tool – Preliminary delivery: Voorbereiding van het systeem op het kunnen downloaden van loonaangiftes voor archief doeleinden.
  • 2220293 – WCR Concern Overview: is interessant voor klanten met de concernregeling in de werkkostenregeling. Hiermee kun je een overzicht krijgen van de bedragen per bedrijf. (Transactie: PC00_M05_CWCC)

Minimumlonen en updates
Per 1 juli is de wettelijke halfjaarlijkse update van de minimumlonen. De HRSP / CLC* met betrekking tot de minimumlonen wordt naar verwachting rond 13 juli uitgeleverd. Als dat te laat is voor uw payroll van juli, dan kunnen wij de minimumlonen ook handmatig voor u aanpassen.
Ons advies is om de HR Support Pack t/m 1 juli óf 15 juli in te spelen, zoals in het overzicht onderaan; hierin zitten ook de nagekomen jaarwissel notes. Uw systeem is dan weer helemaal up-to-date.

Wilt u de update van uw systeem of het inspelen van notes en/of minimumlonen door ons laten verzorgen? Laat dat ons dan zo snel mogelijk via via support@huris.nl of +31 6 30 40 50 30 weten vóór 15 juni.

Met vriendelijke groet,

HuRis Support Team
Tel:  +31 6 30 40 50 30
Mail: support@huris.nl

 

HR Support Pack Level
Hieronder vindt u een overzicht van de HR Support Pack levels per 1 juli en per 15 juli per systeemversie. In de laatste kolom staat welke STACK level vereist is voor de laatste HRSP’s. Uw SAP basis consultant weet wat uw level is en of er geupdate moet worden.
Bij een STACK upgrade kan het zijn dat meerdere onderdelen van SAP geraakt worden en een uitgebreide test nodig is, neem dit a.u.b. mee in de planning.

*Een Country Legal Change (CLC) Package bevat land specifieke wettelijke wijzigingen per land. CLC’s stelt u in staat om alleen de wettelijke wijzigingen te implementeren en zo testinspanningen en risico’s te verminderen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info