Banner_HXM_2023

Enexis Groep

Het geheel van activiteiten van de bedrijfsonderdelen Enexis Netbeheer, Fudura en Enpuls is georganiseerd in netwerkbedrijf Enexis Groep. Met ruim 4.700 medewerkers zorgen we voor een betrouwbare energievoorziening en bieden we diensten aan waarmee we het leven van mensen prettiger en makkelijker maken. Enexis Groep brengt partners, overheden en haar kennis samen om een bijdrage te leveren aan de realisatie van het Klimaatakkoord. Een maatschappelijke rol die we ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst.

“SuccessFactors ondersteunt en optimaliseert de voorspellende
kracht van data.”

Rolph Luijben

Interim manager Shared Service Center Enexis Groep, Projectleider tijdens SAP SuccessFactors implementatie

Aanleiding en implementatie

Enexis Groep werkte voor de SuccessFactors implementatie met SAP-HCM, aangevuld met een uitgebreide, op maat gemaakte Self-Service oplossing en specifieke oplossingen voor Talent Management. Enexis Groep voorzag hiermee voor de langere termijn problemen qua beheer en kosten, waardoor SAP-HCM voor Enexis Groep geen duurzame oplossing

Voorbereid op de toekomst met data gedreven HR

VERBETERDE HR DIENSTVERLENING

Door het definiëren en in SuccessFactors inrichten van afdelingoverstijgende endto-end processen zijn de afdelingen meer met elkaar verbonden en onderling betrokken. Dit verbetert de kwaliteit van de HR dienstverlening, ook bij veranderend beleid en nieuwe ontwikkelingen.

KWALITEIT DOOR TRANSPARANTIE

Met de implementatie van SuccessFactors is de transparantie vergroot. Zowel de toegankelijkheid van de data is verbeterd als het inzicht in de data en de processen. Dit heeft verbeteringen opgeleverd op het gebied van data kwaliteit, processen en besluitvorming.

INZICHT MET DATA GEDREVEN HR

Gecentraliseerde data van alle HR processen in één bron vergemakkelijkt ten eerste het beheer, maar vooral het inzicht in de data en de voorspellende kracht hiervan. Aandachtspunten als bijvoorbeeld personeelsschaarste worden zodoende vroeg herkend , erkend, en aangepakt.

VERHOOGDE BEWUSTWORDING ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN

Medewerkers zijn zich meer bewust geworden van de kansen en het perspectief dat Enexis Groep biedt, en die Enexis Groep via SAP SuccessFactors inzichtelijk en beschikbaar maakt. Zodoende worden medewerkers beter ondersteund en kunnen ze beter gebruik maken van de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Enexis Groep.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om SuccessFactors te implementeren, neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info