Banner_HXM_2023

postnl


PostNL is een Nederlands postbedrijf, actief in de Benelux.

De post- en pakketbezorgers bezorgen op ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen. Er zijn ongeveer 50.000 medewerkers werkzaam bij PostNL

“Een best practice oplossing die voldoet aan de technologie en eisen van de toekomst.”

 

Edwin van Teeffelen

Team Manager HR IT bij Post NL
Projectmanager tijdens
SAP SuccessFactors implementatie

Aanleiding en implementatie

PostNL werkte vóór de implementatie van SAP SuccessFactors met SAP-HCM. Dit vereiste veel onderhoud door specialisten en het hoge verloop van medewerkers werd onvoldoende ondersteund binnen het systeem.

Daarnaast dienden nieuwe ontwikkelingen zelf ontworpen en gerealiseerd te worden.

Betrouwbare en transparante data voor efficiëntie, zicht op talent en beslissingen

TOEKOMSTBESTENDIGE FUNCTIONALITEIT

De functionaliteiten zijn ‘out of the box’ en hoeven niet meer zelf ontwikkeld te worden met de hulp van dure specialisten. Het systeem ondersteunt groei en verandering waarmee een snelle time-to-market gerealiseerd wordt. Nieuwe ontwikkelingen worden helder gecommuniceerd door de leverancier zodat PostNL op de hoogte blijft van de mogelijkheden.

EFFICIËNTIE DOOR INZICHTELIJKE DATA

De éénmalige invoer aan de bron versnelt de processen. Doordat de data centraal worden vastgelegd en deze transparant zijn voor medewerkers, managers en HR, hebben alle betrokkenen inzicht in de relevante data en kan iedereen zien wat de status van een proces is. Hiermee kunnen medewerkers zich volledig richten op de eigen taken en verantwoordelijkheden.

TALENT VALT OP

Het is eenvoudig om inzicht te krijgen in wie welke opleidingen heeft afgerond, wie welke interesses heeft en hoe ieders loopbaan zich tot nog toe heeft ontwikkeld. Dit, in combinatie met een continue performance meting maakt het mogelijk om medewerkers aan te kunnen wijzen die bij een bepaalde functie zouden passen.

BESLISSINGEN GEBASEERD OP DATA EN TRENDS

De data zijn up-to-date en daarmee betrouwbaar. Tevens zijn de data volledig en nauwkeurig, ook voor processen zoals bijvoorbeeld ziekteverzuim en offboarding. Dit maakt het mogelijk om beslissingen die betrekking hebben op de toekomst daadwerkelijk te kunnen baseren op data en trends.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om SuccessFactors te implementeren, neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info