Banner_HXM_2023

SLIGRO FOOD GROUP


Sligro Food Group bestaat uit foodservice, foodproduction en retail-bedrijven, actief in de markt voor de etende en drinkende mens.

Sligro Food Group heeft 12000 werknemers.

“SuccessFactors vergroot de efficiëntie en faciliteert de ontwikkeling van, en de samenwerking tussen medewerkers.”

Nick van Sante

Directeur P&O Sligro Food Group
Project-eigenaar tijdens
implementatie van SuccessFactors

Aanleiding en implementatie

Sligro werkte voorheen met Unit4 Emplaza zonder Self Service. Hierdoor konden medewerkers niet hun eigen HR zaken autonoom beheren en ervaarden ze weinig regie.

Er was vanuit het management behoefte aan consistente uitvoering van de personeelsbeheer- werkzaamheden en aan betere en uitgebreidere rapportages. Daarnaast werd er vanuit de HR-afdeling ervaren dat processen niet consistent werden uitgevoerd, waar de snelheid van de dienstverlening onder leed.Vooruitgang voor zowel medewerker, HR-afdeling als manager!

MEER AUTONOMIE EN BETROKKENHEID

De invoering van Self Service heeft ervoor gezorgd dat de zelfstandigheid van de medewerkers is vergroot en dat ze meer controle en regie ervaren, ook op het gebied van ontwikkelen en leren. Dit heeft samen met de door SAP Jam gefaciliteerde onderlinge interactie, de betrokkenheid van medewerkers met Sligro vergroot.

VERHOOGDE EFFICIENTIE EN KWALITEIT VAN HR

De data worden nu op één plek beheerd, waardoor er minder stappen nodig zijn in HR-processen. Ten eerste wordt er hierdoor tijd bespaard, wat ook terug te zien is in een duidelijke kostenbesparing. Daarnaast worden hierdoor minder fouten gemaakt en is de data nu compleet en up-to-date.

VERBETERD INZICHT

De real-time registratie van medewerkerdata op één plek en de rapportagemogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat het inzicht sterk is verbeterd, bijvoorbeeld rondom headcounts en on- en offboarding. Dit inzicht faciliteert de groei van Sligro bij o.a. de Werving & Selectie en overnames.

MANAGERS FOCUSSEN OP CORE WERKZAAMHEDEN

Doordat de regie nu meer bij de werknemers ligt en de efficiëntie verhoogd is op de HR-afdeling, is het management minder tijd kwijt aan administratieve HR werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat managers zich meer kunnen focussen op de core werkzaamheden en -verantwoordelijkheden van Sligro. Het werk is voor managers ook inzichtelijker en efficiënter gemaakt, doordat de stuurinformatie verbeterd is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om SuccessFactors te implementeren, neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info