Banner_HXM_2023

TILBURG UNIVERSITY


Tilburg University is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen en streeft ernaar de maatschappij beter te begrijpen en beter te maken voor burgers.

Er studeren ongeveer 19.000 studenten van 132 nationaliteiten en er werken ongeveer 2600 medewerkers.

 

 

“SAP SuccessFactors helpt ons onze bedrijfsvoering te optimaliseren, zodat we kunnen focussen op goed onderwijs en onderzoek.”

 

Maurice Driessen

Programma Manager HR bij Tilburg University en Project Manager tijdens implementatie SuccessFactors

Aanleiding en implementatie

Vóór de implementatie van SAP SuccessFactors, werkte Tilburg University met SAP-HCM. Er werd nog veel op papier gedaan en administratieve taken kostten veel tijd. Elke faculteit regelde haar processen op een eigen manier, wat de efficiëntie niet altijd ten goede kwam.

De wens was om processen meer te harmoniseren en digitaliseren en self- services aan te bieden, met als belangrijkste doelen meer efficiency en meer gebruiksgemak.

SAP SuccessFactors vergroot zelfstandigheid, zorgt voor meer efficiëntie en maakt strategische HR mogelijk

ZELFSTANDIGHEID EN INZICHT

Door de implementatie van self service is zowel de drempel verlaagd als de motivatie verhoogd om als medewerker zelf aan de slag te gaan. Het wijzigen van gegevens of doen van aanvragen (bijvoorbeeld verlof) gebeurt in één omgeving, wat de werknemers meer controle over en inzicht in eigen data geeft.

TIJDSBESPARING DOOR VERHOOGDE EFFICIËNTIE

Door selfservice zijn HR-processen sneller, makkelijker en transparanter geworden. De administratieve last is verminderd en er worden minder fouten gemaakt. Dit alles bespaart tijd die besteed kan worden aan complexere HR-vraagstukken en de uitbreiding van de HR dienstverlening.

GEÏNTEGREERD COMPLIANCE SYSTEEM

SAP SuccessFactors heeft het makkelijker gemaakt voor Tilburg University om aan regels en richtlijnen rondom veiligheid en privacy te voldoen, zoals bijvoorbeeld de AVG.

DATA GEDREVEN KEUZES KUNNEN MAKEN

De vergrote toegankelijkheid en beschikbaarheid van data ondersteunt Tilburg University in het maken van betere en weloverwogen personeelsbeslissingen. Dit wordt gebruikt als onderbouwing en verantwoording van strategisch HR beleid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om SuccessFactors te implementeren, neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info