Sanne de Schipper

Functie: Project Manager
Telefoon: + 31 6 10 80 46 54 (alleen voor potentiële HuRianen, niet voor headhunters)

Wat houdt je werk precies in en hoe ziet een werkdag eruit?

Als projectleider werk ik samen met consultants aan de implementatie van SAP SuccessFactors bij klanten. Dit kunnen kleine projecten zijn met één andere collega of grotere projecten waar we met een heel team voor de klant werken.

Ik zie mijn rol als faciliterend aan het projectteam, ik zorg er graag voor dat de leden van het projectteam kunnen focussen op waar zij goed in zijn en daar ook alle middelen voor hebben. Ik zorg ervoor dat alle randzaken geregeld worden; van het uitwerken van planningen of draaiboek tot het opvolgen van afspraken en het ‘chasen’ van mensen. Daarnaast ben ik samen met de projectmanager van de klant verantwoordelijk voor de scope, planning en het budget van het project. Dit houdt in dat ik ervoor zorg dat de juiste HuRis collega op het juiste moment ingezet wordt, weet wat hij of zij moet doen en wie hun counterpart is aan de kant van de klant.

Een groot onderdeel van mijn werk is het vooruit kijken, niet alleen om zo te kunnen bepalen of we de planning gaan halen, maar ook om ervoor te zorgen dat iedereen klaar is voor de volgende stappen in het project. Mijn werkdag begint dan ook vaak met een status update call, waar we met het projectteam de laatste status doorspreken. Daarna, onder het genot van mijn cornflakes, werk ik mijn documentatie bij, kijk ik waar we staan in de planning en werk ik mijn budgetten bij. Daarnaast heb ik reguliere afstemmomenten met de klant en acteren we op de openstaande issues of bereiden we andere afspraken voor.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling. Niet alleen werken we voor verschillende klanten aan verschillende projecten, maar elke klant heeft ook andere behoeftes en uitdagingen. Als projectmanager probeer je natuurlijk een project zo goed mogelijk, volgens plan, te laten verlopen. Maar dingen gaan niet altijd volgens plan en stiekem vind ik dat wel het leukste aan mijn werk, het snelle schakelen om samen met anderen tot oplossingen te komen om zo toch een project binnen de tijdslijnen en het budget af te ronden.

Daarnaast vind ik het fijn om een bepaalde structuur aan te brengen (en af en toe wat orde in de chaos te scheppen) om zo duidelijkheid te creëren en de communicatie te bevorderen. Een project doe je nooit alleen en om dat samen met een heel team te mogen doen (zowel vanuit HuRis als vanuit de klant) is waarvoor ik elke dag met plezier naar m’n werk ga.

Wat is HuRis voor werkgever?

Ik heb het heel erg naar mijn zin bij HuRis en vind het een erg prettige werkgever. Het is een overzichtelijke organisatie (45 medewerkers) waar de lijntjes kort zijn en de basis open communicatie en vertrouwen is. Er is veel aandacht voor de medewerkers en er wordt ook echt naar het individu gekeken. Daarnaast wordt het welzijn van de medewerker ook echt gestimuleerd en voorop gezet, zoals bijvoorbeeld door het geluksbudget.

Door de open cultuur is alles te bespreken en voel je als medewerker ook de ruimte om dingen te delen of aan te kaarten. Daarnaast stimuleert het ook de onderlinge samenwerking tussen de collega’s, omdat ik weet dat ik elke collega kan bellen en dat ze me dan altijd zullen helpen met mijn vraag of probleem!

< Terug naar overzichtpagina

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info