Wat betekent Corona voor HuRis?

Corona heeft effect op vele organisaties, en natuurlijk ook op HuRis. Het is nu heel anders werken dan hoe we het nog 6 maanden geleden deden. Voor een organisatie als HuRis, die samenwerken hoog in het vaandel heeft staan, moesten we creatief zijn om onze sterke punten te behouden.

Natuurlijk was remote en thuis werken al iets wat helemaal was ingeburgerd binnen HuRis. Gebruik van Teams of Skype voor online vergaderingen was ook niet nieuw, en ons werk vereist het natuurlijk niet om onsite met anderen samen te werken zoals dat bij andere bedrijven soms wel het geval is. Zo konden we eigenlijk gewoon (op afstand) doorgaan zoals we dat voorheen deden.

Met verschillende maatregelen hebben we steeds beter geleerd hoe we in “het nieuwe normaal” goed kunnen werken. Presentaties en hulpmiddelen om online vergaderen gemakkelijker te maken, een app om de kantoorbezetting te managen, een restyling van het kantoor, en Online HuRisdagen waarbij zelfs “HuRis in beweging” niet ontbreekt, zorgen ervoor dat we nu een goede combinatie hebben van remote werken en onsite wanneer noodzakelijk. Het is natuurlijk leuker om meer onsite te werken en face to face af te spreken, maar we hebben een goede manier gevonden.

Wel zijn er natuurlijk klanten die veel meer last hadden van Corona, alleen omdat ze toevallig in een bepaalde branche zitten, en dat betekende natuurlijk ook wat voor onze projecten en inzet. Als (lange termijn) partner van onze klanten zijn we zo flexibel als mogelijk hiermee om gegaan, en hebben we geholpen en de inzet aangepast waar dit nodig was.
Doordat we bij veel verschillende organisaties werken, bleek al snel dat het werk soms minder werd, maar dat dit bij andere organisaties vol doorging of zelfs meer werd. Met aardig wat verschuivingen blijkt nu dat we meer dan voldoende inzet hebben en houden, en ook alle klanten goed kunnen helpen. Dat betekent zelfs dat we nog op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Een goed teken dus.

Al met al zijn we blij en opgelucht dat we in deze tijd op deze manier zo goed door kunnen werken. Maar we hopen dat we snel in een betere situatie komen, waardoor de maatregelen kunnen worden versoepeld of zelfs helemaal kunnen worden ingetrokken. Zeker voor de bedrijven die hier meer last van hebben, en natuurlijk de mensen die ziek zijn. Wij zullen ons steentje hier aan bijdragen door de maatregelen en richtlijnen van het RIVM goed op te volgen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info