HuRis Support nieuws

De jaarwissel staat weer voor de deur. De wettelijke wijzigingen zijn voor het grootste gedeelte bekend en brengen weer een aantal updates met zich mee aangaande uw SAP systeem. Hieronder worden de wijzigingen verder uitgelegd.

Wilt u gebruik maken van ons advies en expertise bij de wijzigingen in uw systeem? Neem dan contact met ons op via support@huris.nl of bel +31 6 30 40 50 30.

Het HuRis Support  0800-nummer zal per 1 januari 2017 worden vervangen door een nieuw algemeen nummer namelijk; +31 6 30 40 50 30. Hiermee zijn we ook vanuit het buitenland voor al onze klanten bereikbaar. Dit nummer kunt u bellen met vragen of voor uw spoedmeldingen.

Jaarwissel en impact op uw systeem

Deze jaarwissel zal op de volgende punten impact hebben op uw systeem:

 • Loonaangifte via Digipoort: Lees verder hieronder
 • Uitsplitsing Inkomenscode 21: Er is eventueel een conversie nodig
 • Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS): Update van uw rekenschema is nodig
 • Bijtelling Auto van de zaak: Nieuwe percentages beschikbaar per 2017
 • Eigen risicodrager WGA en ZW: ERD voor WGA flex invoeren
 • Lage inkomensvoordeel: Geen impact op systeem, maar controle van component ‘verloonde uren’ is belangrijk.

Payroll proces
Per januari 2017 verandert het proces voor de salarisverwerking van SAP. Een aantal volledigheidscontroles van medewerkergegevens ‘verhuizen’ van de salarisverwerking naar het ‘Master data controle’ rapport (RPULAEN0). Belangrijk is dit rapport elke maand uit te voeren alvorens de salarisverwerking te starten.

Uniform Pensioen Aangifte
Voor sommige werkgevers dient de pensioenaangifte in 2017 in de vorm van Uniform Pensioen Aangifte (UPA) gedaan te worden. De programmatuur komt in december via Support Packs beschikbaar (80% volledig). Er wordt gestreefd om in februari de overige 20% uit te leveren. Laat het ons op tijd weten als de UPA ook voor uw organisatie ingevoerd gaat worden.

Loonaangifte
De aangifte loonheffingen wordt per 1 maart 2017 via Digipoort gedaan. Per die datum wordt het huidige BAPI-kanaal en het FOS-kanaal afgeschaft.
Behalve dat het versturen van de aangiftes anders zal gaan worden, worden de te verzenden bestanden gecomprimeerd en gecodeerd, zodat de inhoud veiliger verstuurd wordt.

Let op: Er wordt gesproken over een gedoogbeleid van de Belastingdienst om nog na 1 maart 2017 via de FTP manier aangifte te doen. Echter kunnen wij hier niet voor in staan. Mocht u willen wachten met de nieuwe wijze van de aangifte via de Digipoort, dan adviseren wij akkoord te vragen van de Belastingdienst.

De loonaangifte kan op verschillende manieren verstuurd worden naar Digipoort:

 1. WUS; (voor bestanden < 80 MB) een webservice gebaseerd kanaal waarmee de aangifte zeer eenvoudig en geautomatiseerd gedaan kan worden. Dit kanaal vergt enige implementatie.
 2. FTP; (voor bestanden > 80 MB) een kanaal dat u al kent en waarbij waarschijnlijk uw huidige FTP cliënt gebruikt kan blijven worden. Dit kanaal vergt minder implementatie, maar vereenvoudigt het Loonaangifte proces voor de gebruiker niet.
 3. 3PP; een kanaal waarbij u gebruik maakt van oplossingen van een derde partij.

U kunt voor alle 3 de opties bij ons terecht. Ook voor de derde partij optie kunt u bij ons terecht. HuRis biedt ook de dienstverlening aan om uw salarisverwerking en aangiftes te verzorgen.

Hieronder is per systeem aangegeven welk level en HR Support Pack het systeem minimaal moet hebben om op de nieuwe manier aangifte te kunnen doen.

Controleer a.u.b. op tijd uw SAP_BASIS level, en plan indien nodig een upgrade. Een upgrade kan een redelijke impact en doorlooptijd hebben, dus wees op tijd.

Versie en HR Support pack level voor nieuwe loonaangifte

Gaat u gebruik maken van WUS, moet er minimaal:

 • óf SAP_BASIS 702 met SP 15
 • óf SAP_BASIS 730 of 731 met SP 12
 • óf SAP_BASIS 740 met SP 8

op uw systeem geïnstalleerd zijn.

Voor FTP heeft u minimaal SAP_BASIS 700 nodig.

HRSP level jaarwissel (laatste jaarwissel HRSP op 19 december beschikbaar)

releases

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u gebruik maken van ons advies en expertise bij de wijzigingen in uw systeem? Neem dan contact met ons op via support@huris.nl of bel +31 6 30 40 50 30

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info