HuRis Support nieuws

Er zijn een aantal updates te melden aangaande uw SAP-HCM systeem. Hieronder worden de wijzigingen verder uitgelegd.
Wilt u gebruik maken van ons advies en expertise bij de wijzigingen in uw systeem? Neem dan contact met ons op via support@huris.nl of bel 06 – 30 40 50 30.

We hebben de eerste voorbereidingen voor de jaarwissel 2016 – 2017 inmiddels ook al weer in gang gezet. In november zullen we onze Support klanten in de nieuwsbrief over de jaarwissel informeren.

Pensioenaangifte APG en Achmea
Wie de CDP oplossing voor de pensioenaangifte naar APG en Achmea in gebruik heeft gehad (en inmiddels is overgestapt naar SAP standaard) dient de CDP versie te verwijderen. Dit kunnen we voor u doen via een note. Mail support@huris.nl om dit in gang te zetten.

Loonaangifte
Voor de aangifte loonheffingen kan nu gebruik gemaakt worden van het nieuwe centrale aangifte punt van de Belastingdienst; Digipoort. 1 maart 2017 is de einddatum om over te stappen op Digipoort: per die datum wordt het huidige BAPI-kanaal en het FOS-kanaal afgeschaft.

Behalve dat het versturen van de aangiftes wellicht anders zal gaan worden ook de te verzenden bestanden ander. De inhoud wordt gecomprimeerd en gecodeerd, zodat de inhoud veiliger verstuurd wordt.

De loonaangifte kan op verschillende manieren verstuurd worden naar Digipoort:

  1. WUS; een webservice gebaseerd kanaal waarmee de aangifte zeer eenvoudig en geautomatiseerd gedaan kan worden. Dit kanaal vergt enige implementatie.
  2. FTP; een kanaal dat u al kent en waarbij waarschijnlijk uw huidige FTP cliënt gebruikt kan blijven worden.
    Dit kanaal vergt minder implementatie, maar vereenvoudigd het Loonaangifte proces voor de gebruiker niet.
  3. 3PP; een kanaal waarbij u gebruik maakt van oplossingen van een derde partij.

U kunt voor alle 3 opties bij ons terecht. Ook voor de derde partij optie kunt u bij ons terecht. We kunnen het draaien van de salarissen en aangiftes voor u verzorgen.
Hieronder is per systeem versie aangegeven welke versie en HR Support Pack het systeem minimaal moet hebben om op de nieuwe manier aangifte te kunnen doen.

Wilt u gebruik maken van ons advies en expertise bij de wijzigingen in uw systeem? Neem dan contact met ons op via support@huris.nl of bel 06 – 30 40 50 30

Versie en HR Support pack level voor nieuwe loonaangifte

Let op:
Gaat u gebruik maken van WUS, moet u minimaal SAP_BASIS versie 702 met SP 15, SAP_BASIS 730 of 731 met SP 12 of 
SAP_BASIS 740 met SP 8 op uw systeem geïnstalleerd zijn.
Voor FTP heeft u minimaal SAP_BASIS 700 nodig.

Controleer a.u.b. uw SAP_BASIS versie en plan indien nodig een upgrade.

HRSPs

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info