HuRis Support SAP-HCM – Nieuws 09-2019

Er zijn momenteel een een aantal payroll gerelateerde wijzigingen beschikbaar voor uw SAP HCM systeem. Lees hieronder meer over de wijzigingen.

Met vriendelijke groet,
HuRis Support Team

Nieuw certificaat loonaangifte via WUS
Begin oktober is het huidige publieke certificaat van Digipoort niet meer geldig en kunt u daarmee geen loonaangifte meer doen. Onderdeel van het nieuwe certificaat is aanpassing van het endpoint/URL. Nieuwe adres/endpoint: dgp.procesinfrastructuur.nl
Overstappen op het nieuwe certificaat en nieuwe endpoint moet zo spoedig mogelijk worden aangevraagd bij uw SAP-basis beheerder en/of bij ons, als u dat nog niet gedaan heeft, zodat u straks niet te laat bent met uw loonaangifte.

U kunt de endpoint- en certificaat wissel alleen testen in productie.

Nieuwe jaaropgave
De standaard jaaropgave is aangepast. De belangrijkste wijzigingen:

  • Splitsing van de jaaropgave per inkomstenverhouding.
  • Verdragsbijdragen aan het CAK toegevoegd.
  • Lay-out gemoderniseerd

Wilt u de verdragsbijdragen CAK en de splitsing per inkomstenverhouding nog over 2019 op de jaaropgave tonen, dan dient u nog vóór de laatste payroll het nieuwe jaaropgave formulier te importeren in uw systeem. (De update kan alleen met het importeren van HR Support Packs van SAP.) Daarna dient u een herberekening in de afrekening te starten voor alle werknemers/uitkeringsgerechtigden vanaf periode 01-2019. Laat ons z.s.m. weten of u gebruik wil maken van de verdragsbijdragen.

Als u de CAK verdragsbijdragen niet hoeft te vermelden wordt de aanpassing automatisch met de komende jaarwisselupgrades meegenomen en is nu geen actie nodig.

***
Wilt u gebruik maken van ons advies en expertise bij de wijzigingen in uw systeem? Neem dan contact met ons op via support@huris.nlof bel +31 6 30 40 50 30

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info