Stories in People Analytics

 

Erika Toth

 

Zoals waarschijnlijk bekend heeft SAP de nieuwe rapportagetool in SuccessFactors “SuccessFactors Stories”, onderdeel van “People Analytics” geïntroduceerd. Deze tool is al beschikbaar en vervangt op termijn de bestaande rapportagetools in SuccessFactors.
SuccessFactors Stories biedt verbeterde functionaliteit en meer uitgebreide opmaakmogelijkheden dan de bestaande tools. In deze blog geef ik informatie over de mogelijkheden en de beperkingen.

People Analytics, een product van SAP Analytics Cloud, is ingebed in SuccessFactors. Door middel van een Single Sign On verbinding kunnen enerzijds de data uit SuccessFactors en anderzijds de rapportagemogelijkheden vanuit SAP Analytics Cloud gecombineerd worden.

Met Stories in People Analytics is het mogelijk om cross-suite rapportages te creëren, gebaseerd op live transactionele data in de SAP SuccessFactors HXM suite.

Om de Stories in Report Center beschikbaar te stellen moeten klanten o.a. aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • IAS/IPS upgrade via Upgrade Center
  • Stories in Upgrade Center activeren

 

Aanmaken van een Story

Hiervoor zijn de volgende stappen nodig:

  1. Data query creëren: een query is een dataset afkomstig uit de gehele SuccessFactors Suite, inclusief custom MDF objecten. Voor één story kunnen meerdere queries gebruikt worden. Met hulp van berekende kolommen is het ook mogelijk data weer te geven welke niet expliciet in het systeem te vinden is, maar wel af te leiden is uit meerdere bestaande gegevens.
  2. Canvas aanmaken: visualisatie met verschillende elementen zoals grafieken, tabellen, afbeeldingen, vormen, teksten, webpagina’s etc. De verschillende elementen kunnen met elkaar verbonden worden (via een toegepaste filter) waardoor een dynamische analyse in gerelateerde informatie een inzicht kan geven. Een Story kan ook meerdere pagina’s omvatten.
  3. Standard acties van een rapportage uitvoeren: na het creëren van een Story kunnen de standaard acties zoals bewerken, delen (gebaseerd op user, RBP groep of RBP rol), naam wijzigen, exporteren etc. in de Report Center worden uitgevoerd.

 

Story Templates:

Op dit moment (2021 1H) zijn er 42 story templates (out of box rapportages)  te importeren via Report Center Content Store.

De data definities gaan hoogstwaarschijnlijk niet overeenstemmen met de definities (modellen) uit de eigen omgeving. De templates kunnen dus meer als referentie en inspiratie gebruikt worden. De technische documentatie van de template rapportages bieden wel goede ondersteuning om de eigen data queries en canvas te bouwen.

 

Beperkingen:

Ook bij People Analytics zijn er verschillende beperkingen. Op het moment van schrijven zijn dit de belangrijkste punten:

  • De schema’s voor Recruiting Marketing, Recruiting Posting en Onboarding 1.0 worden niet ondersteund. Onboarding 2.0 wordt wel ondersteund.
  • Exporteren naar Microsoft Word formaat wordt niet ondersteund voor Story rapportages.
  • Actie ‘Zoeken’ snelkoppelingen zijn niet van toepassing voor Story rapporten.
  • Een story kan niet in proxy modus worden uitgevoerd.

De actuele stand van zaken kun je hier terug vinden: Limitations and Important Notes for Stories in People Analytics

Wilt u meer over de People Analytics en Stories, of wilt u ondersteuning bij de implementatie hiervan, neem dan contact met ons op.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info