SuccessFactors H1 2022 Release Notes

SAP SuccessFactors heeft de Release Notes weer beschikbaar gemaakt voor haar klanten, we noemen hieronder een aantal interessante wijzigingen. De nieuwe release is sinds 15 april beschikbaar op de preview-datacenters en wordt op 20 mei beschikbaar gemaakt op de productieve datacenters.

Automatische upgrade naar de Latest Home Page Experience

Zoals wij al eerder aangaven zal een aantal weken na deze release de Latest Home Page Experience de standaard worden (3 juni op Preview, 24 juni op Productie). SuccessFactors-tenants die niet op tijd zijn geconfigureerd, zullen door SAP zelf  worden aangepast om de Latest Home Page te tonen.

Inmiddels heeft deze release een hoop vernieuwingen voor de Latest Home Page, zoals bijvoorbeeld:

  • Alerts kunnen ook op de Homepage getoond worden
  • Het aantal maximum ‘cards’ is verhoogd van 12 naar 16
  • Kleinere cards zijn nu ook mogelijk
  • Er kunnen nu ook groeperingen gemaakt worden van de cards
  • Machtigingsgroepen kunnen worden gebruikt bij het instellen voor wie de cards beschikbaar zijn. Ook is het nu mogelijk om andere cards te laten zien voor Onboardees

Concurrent Absences in Time Management – Algemene beschikbaarheid

In de vorige release was deze functionaliteit nog een optie voor Early Adopters. Met de nieuwe release is het voor iedere klant mogelijk om gebruik te maken van deze configuratie, mits aan de voorwaarden wordt voldaan.

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk, wanneer u gebruik maakt van Time Management, om een medewerker in staat te stellen zichzelf ziek te melden tijdens zijn of haar vakantie. De ziekmelding hoeft geen einddatum te hebben op het moment van melden.

Deactivering van het Extension Center

SuccessFactors zal met ingang van de najaar-release de functionaliteit Extension Center deactiveren. Klanten kunnen dus tot het najaar de functionaliteit blijven gebruiken. SuccessFactors geeft aan dat het op tot heden te weinig gebruikt werd

Een enkele profielfoto voor een medewerker met meerdere dienstverbanden

Voorheen waren profielfoto’s verbonden aan het dienstverband, nu zijn zij verbonden aan de persoon. Bij het switchen tussen de verschillende dienstverbanden, blijft de profielfoto zichtbaar.

Dit is met name interessant voor klanten die gebruik maken van Concurrent Employment of meerdere dienstverbanden.

Nieuwe deep links voor het laten uitbetalen en kopen van verlof

In de vorige release bracht SuccessFactors deep links uit. Daarmee kan een gebruiker door op een link in de tekst te klikken in een notificatie, automatisch naar de juiste plek op de profielpagina worden geleid.

Inmiddels zijn daar ook de functionaliteiten van uitbetalen en kopen van verlof aan toegevoegd.

Wilt u meer weten over de Release Notes, of wilt u ondersteuning bij de implementatie hiervan, neem dan contact met ons op.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zoeken

Archief

Archief

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer info